Cu ce este deosebita reteta de penne arrabbiata si de ce are atat de multi fani? Pentru ca este un preparat simplu in care rolul esential il are mixul de condimente si arome care se imbina armonios.

Poti prepa penne arrabbiata pentru o cina pe care o vrei gata cat mai repede, dar pentru care nu poti renunta la placerea de a te bucura de un preparat cald si reconfortant. De regula, retete se prepara cu penne, dar poti inlocui cu tipul preferat de paste.

Ingrediente

300 grame penne (sau alt tip de paste)

3 lingurite oregano uscat

1 lingurita cimbru

3 lingurite busuioc uscat

3 catei de usturoi tocati

2 ardei iuti uscati

400 grame rosii in sos

2 linguri otet balsamic

Sare, piper, ulei de masiline

Parmezan

Mod de preparare

Pune la incins intr-o tigaie inalta 2-3 linguri de ulei de masine, adauga oregano si cimbru, usturoiul tocat si ardeii iuti tocati fin. Lasa-le pe foc cateva minute, dar ai grija ca usturoiul sa nu se arda. Adauga rosiile cu sos si lasa totul sa fiarba aproximativ 8 minute, pana cand se evapora excesul de apa.

Redu focul, lasa sa mai fiarba cateva minute si amesteca ocazional. Cu o lingura de lemn striveste rosiile din sos.

Condimenteaza cu sare si piper.  Adauga acum busuiocul uscat si pe cel proaspat, 1 lingura ulei de masile si cele 2 linguri de otet balsamic. Amesteca sosul.

Intre timp, fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Cand sunt gata, amesteca sosul cu pastele scurse de apa si presara deasupra parmezan ras si frunze de busuioc verde.