Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
3 linguri de zahar
arome
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte
8 linguri cu varf de faina
100 de grame stafide
100 de grame de ciocolata
o jumatate de lingurita de praf de copt

Pentru crema de branza:
300 de grame de branza de vaci
100 de grame de smantana
100 de grame de unt
3 linguri de zahar pudra
coaja de la o lamaie

Pentru toppingul de ciocolata:
100 gr ciocolata
2-3 linguri de lapte

Mod de preparare:

Bate ouale cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Pune alternativ uleiul si laptele si amesteca cu mixerul. Pune aromele si stafidele. Cu o lingura de lemn amesteca faina cernutain prealabil.
Pune blatul in tava mare a cuptorului, tava unsa cu unt si presarata cu faina, sau foaie de copt. Coace la foc mic, circa 30 de minute. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca in tava.

Cu un blender vertical inspumeaza branza de vaci. Pune smantana si amesteca bine pana ce branza devine cremoasa si fina. Pune zaharul si bate mai departe cu blenderul vertical. Acesta face branza cremoasa si fina. Pune untul topit si sleit si aromele. Merge bine coaja de lamaie dar poti pune ce vrei – rom, vanilie, coaja de portocale sau esenta de migdale. Omogenizeaza bine.
Pune crema peste plat in strat uniform.
Topeste ciocolata si adauga laptele. Cu o pensula de bucatarie intinde ciocolata peste stratul de crema.
Lasa prajitura cu crema de branza si ciocolata la rece pentru o ora, doua, apoi o poti taia in bucati.
Se pastreaza la rece, asta in cazul in care mai ramane de pe o zi pe alta!