Prajitura ieftina de post cu ciocolata. Aceasta este una dintre cele mai simple prajituri de post, care pe langa faptul ca e gata in 40 de minute, cu tot cu preparare si timpul petrecut la cuptor, este si destul de ieftina.

Pentru a prepara o prajitura cu cacao extraordinar de buna nu ai nevoie decat de ingrediente simple, de baza, pe care nu ar fi exclus sa le ai deja prin bucatarie.

Prajitura ieftina cu ciocolata iti permite insa sa ii aduci o multime de imbunatatiri sau sa o folosesti ca blat pentru un tort mai special de post. Indiferent de cum alegi sa o mananci, aceasta prajitura este desertul perfect de post.

Aceasta prajitura simpla a fost “invetata” undeva in anii ’30, in timpul “Marii Depresii”, o perioada din istorie in care omenirea a fost lovita de cea mai crunta criza economica de pana acum.

Atunci laptele, untul sau ouale erau un lux, iar oamenii incercau sa gasesca tot felul de solutii pentru a-si face traiul mai usor.

Cu putina creativitate, dar si ceva cunostinte legate de gastronomie a fost inventata tot atunci si aceasta prajitura fara oua sau unt. In America, prajitura e cunoscuta sub numele de “prajitura trasnita”.

Chiar si fara oua sau unt, prajitura iese moale si pufoasa.

Ingrediente

360 grame faina

400 grame zahar

2 lingurite praf de copt

10 linguri cacao

180 ml ulei vegetal

480 ml apa

Esenta de rom, un praf de sare

Mod de preparare

Pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca usor. Apoi pune restul ingredientelor si amesteca bine pana cand se omogenizeaza, iar compozitia devine fina. Pune amestecul intr-o tava (30x20x5-cm) tapetata cu hartie de copt si pune prajitura in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Dupa ce este gata poti pune deasupra glazura preferata sau poti pudra pur si simplu cu zahar vanilat.