Ingrediente:
– 1 kilograme de mere
– 2 oua
– 100g zahar
– 120ml lapte
– 1 lingura de unt topit
– 100g faina
– migdale feliate dupa gust

Pentru sosul de caramel:
– 100g zahar
– 1 lingura unt
– 120g smantana pentru frisca

Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.

2. Curata merele de coaja si indeparteaza centrul. Taie-le in felii foarte subtiri. Lasa-le la inmuiat in apa cu lamaie pentru a nu-si schimba culoarea.

3. Intr-un vas mediu, bate ouale si zaharul pana obtii un amestec pal. Adauga laptele si untul topit si amesteca bine. Incorporeaza faina si combina. Pune feliile de mar. Folosind o spatula din silicon, imbraca-le bine in aluat.

4. Intr-o tava in care ai pus hartie de copt adauga aluatul si pune migdalele deasupra. Coace timp de 40 de minute, apoi acopera cu folie de aluminiu si coace inca 10 minute.

5. Scoate prajitura din aluat cand este indeajuns de rece pentru a o atinge.

6. Pregateste sosul de caramel. Intr-un vas pentru microunde adauga unul si zaharul. Pune la microunde timp de 2 minute sau pana cand zaharul devine maro. Scoate vasul din cuptor si ai grija. Totul va fi foarte fierbinte.

7. Adauga imediat smantana si amestea bine cu o lingura de metal sau un tel.

8. Pune sosul de caramel peste prajitura.