Ingrediente:

1 pachet aluat foietaj congelat (de preferinta ar fi de 500 fr)

1,2 kg visine sau cirese
zahar pudra

Pentru crema:
1 l lapte
3 plicuri budinca de vanilie
200 g zahar (pentru ca am folosit visine am pus 250g)
1 zahar vaniliat cu aroma bourbon
500 ml smantana pentru frisca
15 g gelatina alimentara

Mod de preparare:

1. Spalam visinele, le desfacem de samburi si le lasam sa se scurga.
2. Aluatul il lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Incingem cuptorul la 190 grade Celsius.
Luam prima foaie de aluat si o intindem cu sucitorul pana obtinem un patrat de 40x40cm.
Apoi o taiem in 5 fasii de 8cm latime.

Pe fiecare fasie punem visine si apoi rulam usor (ne putem ajuta de putina faina). Daca folositi visine proaspete ar fi bine sa le dati inainte prin zahar pudra.
O rulam in forma de spirala. Procedam la fel si cu celelalte fasii si le rulam una in continuarea celeilalte pana obtinem o spirala. De fiecare data la capete strangem usor sa nu iasa visinele.
Diametrul spiralei ar trebui sa fie de 26cm.

Coacem pana se rumeneste (aprox. 20min) si apoi o lasam sa se raceasca complet.
Procedam la fel si cu cealalta parte de aluat.
Rezulta 2 spirale.