Ingrediente

750 g -1 kg fasole verde

500 g carne de pui (pulpe sau piept)

150 ml apa calduţa

100 ml vin alb demisec

1 cutie roşii cuburi

1 conserva mica pasta de tomate

5-6 caţei usturoi

1 ceapa roşie

1 legatura patrunjel

sare

piper

ulei

2 frunze dafin

Preparare

1. Cureţi de pieliţe carnea, o speli şi o tai cubuleţe. Incalzeşti ulei intr-o tigaie, adaugi puiul şi-l rumeneşti bine, pe toate parţile. Adaugi jumatate din cantitatea de vin şi laşi pana se evapora complet.

2. Separat, caleşti ceapa tocata, iar cand este aproape gata, adaugi fasolea verde şi o laşi sa se soteze cateva minute. Pui caţeii de usturoi pisaţi, torni restul de vin alb şi amesteci bine. Cand s-a evaporat vinul, rastorni pastaile peste carnea de pui, adaugi roşiile cuburi şi pasta de tomate diluata in puţina apa, frunzele de dafin şi completezi cu apa calduţa, atat cat sa acopere totul bine şi laşi sa fiarba.

3. Cand incepe sa bolboroseasca, acoperi cratiţa cu un capac, dai focul mic şi ţii la fiert 35-40 de minute, pana cand carnea este gata. Inainte sa stingi focul, potriveşti de sare şi piper şi presari patrunjelul tocat fin.