Ingrediente 

  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
  • 1 si 1/2 linguri rozarin tocat marunt
  • 1 catel de usturoi, mare, tocat marunt
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie, taiata felii
  • 1 kg piept de pui sau pulpe de pui cu piele si os
  • 500g broccoli
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute

Cum se prepara puiul cu lamaie, rozmarin si broccoli

Preincalzeste cuptorul la 200oC.

Intr-un bol adauga usturoiul, rozmarinul, patrunjelul, mustarul si o lingura de ulei. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper. Asezoneaza puiul cu amestecul obtinut. Intr-o tava adauga un pat de felii de lamaie peste care sa asezi puiul. Asaza si deasupra acestuia cate o felie de lamaie.

Coace puiul timp de 20-22 de minute.

Intre timp, intr-un bol incapator adauga broccoli taiat in buchetele de marime medie, ceapa, lamaile ramase, uleiul si fulgii de piper. Amesteca foarte bine.

Scoate tava din cuptor si asaza legumele pe langa pui. Continua sa coci totul pana cand puiul este bine patruns (aproximativ 15 minute).