Ingrediente 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 pulpe de pui superioare
  • sare
  • piper
  • 3 fire de praz de marime medie
  • 4 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 cana si 1/2 supa de pui
  • 3 linguri de smantana pentru gatit
  • o concerva de fasole boabe
  • 1/2 cana mazare congelata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o legatura de marar

Cum se prepara puiul cu praz, mazare, fasole si lamaie

Pune la incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare ce poate fi adaugata in cuptor. Asezoneaza puiul cu sare si pieper si adauga-l in tava. Coace-l pana cand este bine patruns si devine auriu la suprafata. 

Toaca prazul in felii rotunde de aproximativ 0,5 cm grosime.

Scoate puiul din cuptor si transfera-l pe un platou. In uleiul ramas adauga prazul si usturoiul si caleste-l la foc mediu, amestecand continuu, pana cand prazul incepe sa se inmoaie. Adauga apoi supa de pui si smantana si mazarea si lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 1-2 minute. Adauga apoi puiul si lasa totul sa mai fiarba timp de 12-14 minute.

A final adauga fasolea si lamaia. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Cand mazarea este bine patrunsa adauga mararul tocat marunt si stinge focul.