Salata de oua cu spanac si sunca

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 450g baby spanac
  • 8 felii de sunca
  • 1 legatura ceapa verde
  • 4 ridichi
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Spala legumele si curata-le, apoi taie-le bucatele potrivite si adauga-le intr-un bol, impreuna cu spanacul. Taie si sunca cubulete si adaug-o peste salata.

Separat, intr-un bol mic, adauga mustarul, 3 linguri de ulei de masline si 2 de zeama de lamaie. Amesteca bine si adauga continutul peste salata. Amesteca salata foarte bine si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Daca este necesar mai poti adauga zeama de lamaie. La final adauga peste salata, ouale taiate felii. 

 

Ouale umplute cu bacon si branza Cheddar

Ingrediente

  • 12 oua
  • ½ cana maioneza
  • 1 lingura mustar
  • 4 linguri branza cheddar
  • 4 felii de bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute

Cum se prepara

Fierbe ouale tari, apoi curata-le de coaja. Taie-le in jumatate si indeparteaza cu grija galbenusul, avand grija sa nu rupi albusurile.

Intr-o tigaie nonaderenta, prajeste feliile de bacon pana devin crocante. Scoate-le pe o farfurie si marunteste-le cu ajutorul unei furculite.

Intr-un castron pentru mixer adauga galbenusurile, mustarul si o lingura de maioneza. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena. Adauga apoi, treptat restul de maioneza. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei iute. Adauga apoi branza Cheddar si baconul.

Umple albusurile cu amestecul obtinut. Lasa-le la frigider minim doua ore inainte de a le servi.

 

Tort din cozonac

Ingrediente

  • 1 cozonac
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 rodii
  • zahar pudra

Cum se prepara 

Prepara cele doua creme din 400 ml de lapte si 100 ml frisca proaspata, tinand cont de instructiunile de pe ambalaj. Taie cozonacul felii, tapeteaza tava cu hartie de copt, asaza in ea un strat de felii de cozonac, un strat de crema de ciocolata, din nou un strat de cozonac, apoi unul de crema de vanilie si inca un strat de felii de cozonac. Acopera tava si las-o la frigider timp de minim 3 ore. Pudreaza apoi tortul cu zahar pudra si adaga deasupra semintele de rodie.