Aici sunt cateva retete fara gluten, de la boluri de mic dejun la produse de patiserie dulci, toate cu siguranta va vor face sa realizati ca nu aveti nimic de pierdut daca renuntati la gluten.

Briose din cereale

 

Incepand ziua cu o cantitate corespunzatoare de cereale, puteti sa va mentineti greutatea ideala, dar acelasi vas vechi cu fulgi ovaz in fiecare dimineata poate fi plictisitor. Schimbati lucrurile cu aceste briose delicioase din fulgi de ovaz. Acestea sunt usor de preparat si pline de vitamina B6, de proteine si fibre.

 

Ingrediente:

 

  • o cana de fulgi de ovaz
  • 1/2 cana de stafide
  • 1/3 cana de miez de nuca
  • 1/3 cana de seminte de dovleac
  • 1/3 cana de seminte de in
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de nucsoara
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 oua intregi
  • 1 1/2 cani de lapte cu continut scazut de grasimi
  • 1/4 cana de unt natural de arahide
  • 1 mar mic, tocat marunt
  • 1/4 cana de sirop de artar

 

Instructuni:

 

  1. Puneti fulgii de ovaz intr-un castron, adaugati apa si larati-l la inmuiat peste noapte, in frigider.
  2. Preincalziti cuptorul la 180 ° . scurgeti ovazul si transferati-l intr-un castron mare, impreuna cu stafidele, nucile, seminte de dovleac, semintele de in, 1/2 lingurita de scortisoara, nucsoara si sarea.
  3. Intr-un castron separat, bateti usor oualele si amestecati-le cu laptele si untul de arahide. adaugati si celelalte ingrediente si amestecati-le pentru a le combina. Intr-un alt bol mic, amestecati marul si restul de scortisoara.
  4. Impartiti amestecul de ovaz in 12 cupe de briosa de dimensiuni medii. Umpleti fiecare cupa cu o cantitate uniforma de amestec de mere si scortisoara.
  5. Gatiti timp de 20 de minute sau pana cand briosele par rumenite. serviti cu o crema de sirop de artar.

 

Timp de preparare: aproximativ 35 de minute
Calorii: 215

 

 

Sursa foto: Google.com