Ingrediente 

  • 450 grame calamar (de peferat proaspat)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite usturoi, tocat foarte marunt
  • 1/2 legatura de patrunjel tocat marunt
  • 1/2 pahar de vin alb, sec
  • sare
  • piper proaspat tocat
  • 1 lamaie, taiata felii

Cum se prepara calamarul la tigaie

Spala si curata calamarul foarte bine. Lasa-i tentaculele intregi si taie restul corpului in inele. Cu ajutorul unu prosop de bucatarie de unica folosinta, tamponeaza calamarul pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul si las-o sa se incinga. Adauga calamarul apoi untul, usturoiul si patrunjelul. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust. Lasa compozitia pe foc aproximativ doua minute, apoi adauga vinul si lasa totul sa fiarba timp de alte doua minute. Adauga apoi patrunjelul si stinge focul.

Cum se serveste calamarul la tigaie

Asaza claamarul pe o farfurie alba, si adauga cateva felii de lamaie pe langa acesta. Serveste-l alaturi de o garnitura de orez sau de paine de casa. Merge foarte bine alaturi de un pahar de vin alb, sec.