Ingrediente: 

2 cepe rosii (2 legaturi ceapa verde-rosie) 
3 oua fierte piatra (daca-i post, fara!) 
1 salata verde 
50 g masline negre, carnoase si parfumate 
1 legatura marar 
otet de fructe, dupa gust 
sare, piper 
3 linguri ulei (de masline, daca aveti) 
1 kg cartofi tari (cei nisiposi si sfaramiciosi n-au ce cauta în povestea asta)

 

Mod preparare:

•    Se fierb cartofii, dar nu pana crapa, ci doar pana trece furculita prin ei (sa ramana putin cleiosi) 

•    Se curata, se taie felii subtiri 

•    Ouale fierte si ceapa se taie felii subtiri si ele

 Se taie salata 

•    Mararul se toaca marunt 

•    Maslinele sunt mai mult un ornament colorat, deci asa raman, cu samburi 

•    Se amesteca toate cu otet, sare, piper, apoi cu ulei.“