Ingrediente 

  • 500 g hering afumat
  • 2 cepe albe, mari
  • 300 g morcovii
  • 300 g cartofi
  • 400 g sfecla
  • 6 oua
  • 1 borcan de maioneza
  • 1 legatura marar

Cum se prepara salata ruseasca cu hering si sfecla

Pune legumele la fiert, in vase separate, cu putina sare. Cand s-au fiert, rade-le pe razatoarea mare si adauga-le intr-un bol incapator, pastrand separat, trei linguri de sfecla rasa.


Taie si pestele marunt si ceapa julienne si adauga-le peste legume. Sfarama ouale cu o furculita si toaca mararul marunt si pune-le peste legume. Amesteca totul foarte bine.

Intr-un blender, adauga 100 g de maioneza si trei linguri de sfecla. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Adauga restul de maioneza peste legume. Amesteca bine si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca doresti sa-i dai o tenta acrisoara, adauga putina zeama de lamaie.

Asaza salata in boluri incapatoarea si niveleaz-o bine. Deasupra adauga maioneza cu sfecla. Poti orna salata dupa preferinta cu marar sau legume.