Ingrediente

3-4 cartofi medii

250 g ciuperci
1 ceapa mare
2-3 linguri de faina + extra pentru tavalit
1 ou
sare si piper dupa gust
3 linguri de unt
smantana
patrunjel proaspat (optional)

PREPARARE

Fierbe cartofii timp de 25-30 de minute.

taie ceapa julien si ciupercile felii subtiri. Pune un pic de unt in tigaie si caleste ceapa timp de 5 minute apoi adauga ciupercile si mai caleste pentru alte 5 minute. adauga patrunjel proaspat, asezoneaza bine si caleste pana ceapa se inmoaie si devine aurie si sticloasa. Pune unt peste cartofi, piseaza-i bine (ca pentru piure) si asezoneaza cu sare si piper – dupa gust. adauga oul si faina si omogenizeaza.

Presara faina pe un fund de lemn. Pune cam 1 lingura din compozitia de mai sus si preaseaz-o cu buricele degetelor pana se niveleaza. Fa acelasi lucru cu tot restul compozitiei. apoi pune pe fiecare mini-“aluat” cate o lingura rasa (sau chiar mai putin, te orientezi din ochi) de ciuperci calite.

acum ia cu ambele maini dintr-o latura a “aluatului” si imbraca bine umplutura astfel, sigiland-o inauntru. Fa la fel cu toate. Prajeste-le in tigaie, la foc mediu, pana se rumenesc si devin crocante la exterior. Cand sunt gata, scoate-le pe un servetel de hartie ca sa se mai absoarba uleiul. se servesc cu smantana si patrunjel proaspat deasupra.