Ingrediente pentru supa de pui cu tortellini, spanac si sos pesto

  • 2 linguri ulei de canola
  • 450g pui taiat cubulete (fara oase si pielite)
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 litru supa de pui
  • 250g tortellini cu branza
  • 150g spanac (cu frunzele intregi)
  • 50g mazare congelata
  • 50g fasole verde congelata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 cana rosii tocate cubulete
  • 1/4 cana sos pesto

Cum se prepara supa de pui cu tortellini, spanac si sos pesto

Pune la incalzit o oala incapatoare. Cand s-a incins adauga uleiul si puiul. Gteste puiul timp de 4-5 minute, pana cand devine auriu pe toate partile. Adauga usturoiul si sarea si gateste inca 30-40 de secunde, amestecand continuu. Adauga apoi supa si adu totul la punctul de fierbere.

Redu focul la mediu si adauga pastele, mazarea si fasolea.

Cand pastele sunt bine fierte adauga spanacul si piperul. Asezoneaza dupa gust cu sare, daca este necesar.

Adauga supa in 6 boluri si deasupra toarna bucatelele de rosii si imparte sosul pesto.

Cum se serveste supa de pui cu tortellini, spanac si sos pesto

Serveste supa de pui cu tortellini, spanac si sos pesto fierbinte. Daca doresti poti adauga o lingura de smantana.