Sutlacul ocupa un loc de cinste in gastronomia turceasca, dar si in multe tari asiatice. Il vei gasi preparat in fiecare casa si servit in fiecare restaurant din Turcia.

Ingrediente

1 litru de lapte

100 grame orez

300 grame zahar

2 linguri amidon

1 galbenus de ou

Esenta de vanilie, coaja de portocale

Mod de preparare

Spala orezul si pune-l la fiert in apa. Lasa-l sa fiarba usor pana cand devine moale. Pune de-o parte o cana de lapte, iar restul amesteca-l cu zahar, esenta de vanilie si coaja de portocala si pune-l peste orez. Pune cratita din nou pe foc, la fiert, da focul incet si lasa totul sa fiarba inca 10 minute.

Cu ajutorul unui tel, amesteca laptele ramas si amidonul. Apoi toarna acest amestec usor si treptat peste orezul cu lapte si mai lasa sa fiarba cateva minute. Cand budinca se intareste continua sa amesteci si mai lasa –o pe foc inca doua minute. Opreste focul si pune budinca in recipiente mai mici sau intr-o tava. Amesteca galbenusul cu 2-3 linguri de lapte si pune mixtura in fiecare vas sau in tava cu budinca. Ar fi de preferat sa le pui in forme individuale, arata mai bine in momentul in care il aduci la masa. Pune-le la cuptor pana cand deaspura capata o crustra maronie, frumoasa.  Sutlacul se mananca rece si poti presara deasupra si putina scortisoara pentru un gust oriental autentic.