Se pricepe de minune nu doar la dictie, dar si la gatit! Vera Nastasiu si-a suflecat manecile si a pregatit o tarta cu mere, care l-a impresionat pe bucatarul Petru Chicu, judecatorul celui mai tare show culinar, de la PRO TV, Gusturile se discuta.

I-a luat ceva timp sa prepare aceasta reteta, insa, gaza emisiunii, Silvia Petrov, i-a fost alaturi si i-a dat o mana de ajutor. Finalul a fost unul spectaculos. Iata cum se prepara aceasta reteta.

 

Modul de preparare:

1. Curata merele de coaja si feliaza-le. Asaza-le pe o tava de copt si acopera-le cu servetele de hartie.

2. Pentru a prepara aluatul, trebuie intai sa amesteci untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Adauga un ou si galbenusul de la al doilea, albusul pastreaza-l pentru glazura de mai tarziu. Bate aceste ingrediente pentru inca un minut, ar trebui sa aiba aspectul unei omlete in procesul de preparare.

Cu ajutorul unei linguri de lemn, adauga treptat faina, cate o treime din aceasta, amestecand incontinuu. Framanta aluatul pana cand toate ingredientele sunt omogenizate. Apoi, acopera-l cu folie de plastic si lasa-l la frigider pentru 45 de minute.

3. In timp ce aluatul sta in frigider, poti prepara umplutura. La inceput trebuie sa amesteci intr-un bol mare scortisoara, cele 140 de grame de zahar si faina.

4. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Bate usor albusul ramas cu ajutorul unei furculite. Taie aproximativ 2/3 din aluat, restul pastrand-ul in folie. Intinde coca intr-o tava de 20-22 de cm, acoperind si marginile.

5. Adauga merele taiate in bolul cu scortisoara, faina si zahar, amesteca putin si apoi pune toata compozitia in tava, peste aluatul intins.

6. Acum trebuie sa intinzi aluatul ce a ramas si ai grija sa ii dai o forma rotunda, pentru ca va trebui sa acoperi tarta cu aceasta parte.

7. Inainte de a pune tarta la cuptor, pentru ca sa se coaca, fa cinci taieturi in aluatul intins deasupra compozitiei, asemeni unui capac, pentru a lasa aburul sa iasa. Unge suprafata cu albusul batut si presoara cu zahar.

8. Coace tarta timp de 40-45 de minute, pana capata o nuanta aurie. Dupa ce o scoti de la cuptor, las-o sa se raceasca pentru 5-10 minute.

9. Inainte de a servi, imprastie inca un pic de zahar si serveste cu inghetata.