Actorul Nicu Turcanu a demonstrat ca inspiratia si talentul reprezinta o adevarata carte de vizita pentru un om de arta. Si nu doar in scena, dar si la bucatarie, el stie sa impresioneze. Acesta a pregatit o tarta provence, in cadrul show-ului culinar Gusturile se discuta, de la PRO TV, impresionand-o pe Silvia Petrov, gazda emisiunii, dar si pe bucatarul-sef, Petru Chicu.

Ingrediente:

 

250 g de faina

5 oua

125 g de unt

1-2 linguri de apa rece 

un praf de sare

150 g mozzarella,

150 g branza telemea,

100 g masline,

1 ceapa,

300 g ciuperci,

2 oua,

2 rosii,

3 linguri smantana,

1 lingura ulei,

½ lingurita sare, piper

Cum se prepara:

amestecam faina cu sarea, oul, untul taiat bucatele, turnatreptat apa si framantam un aluat sfaramiciosii dam forma unei mingiimpachetain folialimentara sipunem in frigider 30 min. Curatasi taiem ceapa marunt, ciupercile feliutsubtiri, rosiile rondele. taiem mozzarella si telemeaua cubulete. Caliin ulei ceapa, 2 min., adaugam ciupercile si fierbem pana se reduce zeama. Punem maslinele, mozzarella, branza telemea, 2 linguri de smantana, 1 ou, amestecasi stingem focul. Intindem aluatul pe o hartie de copt de dimensiunile tavii astfel ca sa acopere si o parte din margini. Punem itava si intepam din loc in loc cu o furculitaturnam umplutura si nivelam.

*poza simbol-sursa: retete.unica.ro