1. Nu ti se intampla nimic rau daca mananci alimente expirate - MIT - Data expirarii indica faptul ca dupa perioada de valabilitate, alimentul isi pierde din calitate si valorile nutritionale. 

2. Nu dezgheta niciodata carnea la temperatura camerei - ADEVAR - Acest mod de decongelare face ca bacteriile din mancare sa se dublee la fiecare 20 de minute. 

3. Nu este sanatos sa mananci alimente din conserve deschise - MIT - Daca sigiliul nu a fost rupt, nu este periculos. Evita insa conservele umflate si ruginite.

4. Alcoolul se evapora complet in timpul gatitului - MIT - Dupa ce se fierbe, 85% din alcool ramane in mancare. Dupa o ora de gatit incet, ramane 25%. Dupa trei ore - 5%.

5. Resturile de mancare pot fi pastrate timp de o saptamana - MIT - Nu poti pastra resturile pentru mai mult de trei zile. Pune-le in congelator.

6. Ouale nu trebuie pastrate pe usa frigiderului - ADEVAR- Ar trebui puse in cartonul original, in frigider, pentru o temperatura constanta.

7. Reumplerea sticlelor cu apa poate fi daunatoare pentru sanatate - ADEVARAT - Daca nu speli sticlele inainte, te poti imbolnavi. 

8. Este bine sa lasi mancarea sa se raceasca inainte de a o pune in frigider - ADEVARAT - Mancarea calda va elibera caldura in frigider si va incalzi totul.

9. Telfonul este carcinogen - ADEVARAT si FALS - Teflonul elibereaza gaze toxice cand este incalzit la temperaturi mari, insa nu folosesti vasele la o asemenea temperatura aproape niciodata.

10. Daca adaugi ulei in paste, acestea nu se vor mai lipi - MIT - Pastele tale vor deveni alunecoase iar sosul nu se va mai lipi de ele.