La momentul respectiv, femeia cantarea peste 200 de kilograme si nu putea iesi din casa. Cu toate acestea, s-a ambitionat si a reusit sa piarda peste 100 de kilograme cu ajutorul unei reţete simple. Iata in ce consta:

1. Incepe acum – Nu astepta, nu vei intineri. Femeia a inceput la 59 de ani, deci oricine o poate face.

2. Fa mici schimbari in stilul de viata – La inceput, femeia a inceput sa mearga pana la cutia postala, chiar daca nu isi putea tine echilibrul. Apoi a inceput sa mearga pe bicicleta in casa, apoi afara.

3. Cauta o retea de ajutor – Naylor s-a inscris in echipa „Taking Off Pounds Sensibly” dupa ce a slabit 25 de kilograme pe cont propriu.

4. Fa un efort sa mananci ceva nou – Femeia nu mancase niciodata fructe de mare pana atunci, insa acum a avut curajul sa incerce.

5. Nu te baza pe o dieta – Totul trebuie sa fie un stil de viata. Diane a eliminat junk food-ul si a inceput sa manance mai multe fructe si legume.

6. Asigura-te ca nu te abati de la drum – Te poti confrunta cu depresii si perioade mai proaste, insa este important sa mergi mai departe, chiar daca acul cantarului nu se mai misca.

7. Mananca o singura masa – Chiar daca ti-e pofta de mai multe lucruri, trebuie sa faci o singura alegere iar aceasta trebuie sa fie sanatoasa.