Trenduri Stiri

Ce mai gatim iarna. 5 legume de sezon pe care sa le folosesti la prepararea mancarurilor in luna ianuarie

Una dintre principalele reguli in alcatuirea unui meniu nutritiv este alegerea alimentelor de sezon pentru prepararea mancarurilor. Iata 5 legume cu care sa gatesti in luna ianuarie si cateva idei de retete pe care oricine le poate pregati.

Ce mai gatim iarna. 5 legume de sezon pe care sa le folosesti la prepararea mancarurilor in luna ianuarie

1. Varza de Bruxelles

Si-a capatat un renume destul de prost si este cunoscuta drept leguma de care fug toti copiii. Totusi, daca este gatita corect, varza de Bruxelles este delicioasa. Poti pregati o multime de garnituri cu ea.

  • Varza de Bruxelles gratinata cu Blue Cheese
  • Varza de Bruxelles cu mere si bacon
  • Varza de Bruxelles cu struguri la cuptor

2. Morcovi

Ii poti folosi atat pentru garnituri, cat si pentru supe hranitoare, dar sunt foarte gustosi si in deserturi. Ai incercat pana acum celebra carrot cake?

  • Supa crema de morcovi si ghimbir
  • Carrot Cake
  • Mazare cu menta si morcovi

3. Conopida

E numai buna pentru piureuri sanatoase, dar si pentru a pregati un blat de pizza fara gluten pentru cei care trebuie sa urmeze o dieta speciala.

  • Piure de conopida cu usturoi si rozmarin
  • Pizza cu blat de conopida
  • Supa de conopida si bacon cu chipsuri de parmezan

4. Cartofi

Unul dintre cele mai versatile alimente, cartofii pot fi folositi atat pentru garnituri, cat si pentru feluri principale. Cele mai iubite raman piureurile de cartofi, nu-i asa?

  • Piure de cartofi cu usturoi si busuioc
  • Cartofi copti cu rucola si branza de capra
  • Cartofi cu cheddar si masline la cuptor

5. Pastarnac

Dulceata pastarnacului este perfecta pentru piureuri si supe catifelate. Scoate-l din anonimat si fa-l vedeta preparatelor de iarna!

  • Pastarnac, cartofi si sfecla la cuptor
  • Spata de porc cu pastarnac si pere
  • Supa de radacinoase cu portocale, ghimbir si tarhon
Pe acelasi subiect