Daca ati ales all inclusive, trebuie sa fiti foarte atenti la carne. "Daca vreti sa mancati o friptura, alegeti una facuta la tava sau gratar, nu una cu sos. In fiecare zi ramane multa mancare care nu se arunca. De exemplu, daca la cina a fost friptura la tava si nu s-a comsumat toata, a doua zi la pranz carnea se refoloseste. Se spala carnea, dupa care i se face un sos proaspat si se pune din nou la masa. Nu spun ca este stricata, dar nu mai este la fel de proaspata. La fel, trebuie sa va feriti de tocatura gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne ramasa de la masa precedenta, care este tocata si condimentata. La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. În ceea ce priveste pestele, de multe ori nu se serveste ce scrie. De exemplu, în loc de salau, se foloseste pangasius, un peste foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii sa nu faca diferenta", spune un fost bucatar de pe litoral, citat de adevarul.ro. 

Daca sunteti amatori de salata, alegeti una clasica, peste care sa puneti ulei si otet, si nu salate cu maioneza sau alte sosuri. 

"Legumele ramase de exemplu la micul dejun nu se arunca. La fel si mezelurile, în special sunca. Nici ouale fierte sau branza nu sunt aruncate. Toate sunt taiate bucatele si la pranz sau cina sunt servite pe post de salata cu maioneza sau ale sosuri, care mascheaza faptul ca nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie sa va feriti de astfel de preparate, deoarece ingredintele au fost deja servite si au stat pe masa doua ore înainte sa fie introduse în salata", mai spune bucatarul. 

Daca sunteti amatori de dulciuri, aveti grija ce alegeti. "Torturile sunt refolosite, daca raman pe masa la pranz. Pentru ca sunt deja începute, torturile se taie în bucatele mai mici, patrate si sunt servite la cina pe post de prajituri cu crema. Ar fi bine sa evitati tot ce este cu crema pentru ca nu se stie cat de proaspetele sunt. Oricum prajiturile de la all inclusive sunt departe de a fi naturale si sunt facute din ingrediente foarte ieftine", mai spune acesta.